Hvordan rengjøre en sykkelkjede

Hvis du ikke vil bruke mye penger på et nytt kjedesett hver sesong, er det å lære hvordan du tar vare på sykkelen din løsningen.Dette er spesielt viktig siden hvem som helst kan utføre grunnleggende kjedevedlikehold uten for mye innsats.

Hva med gjørmen?
Kjeder blir skitne, så om du sykler på eller utenfor veien spiller liten rolle.Offroading skitner bare kjedet raskere og trenger bruk av enrengjøringsmiddel for sykkelkjederoftere.

Smuss alene er svært skadelig for kjedet fordi det fungerer som fint sandpapir mellom metallelementene som kommer i kontakt.Når smøremiddel tilsettes, forvandles kombinasjonen til en finslipepasta som raskt og enkelt tærer på kjedet og tannhjulene dine.Som et resultat er det viktig å bruke enkjedebørste for sykkelfor å rengjøre kjedet før du smører det.

Selv om det for noen kan virke som et skremmende forsøk, er ting egentlig ikke så forferdelig når det gjøres i henhold til boken.Du kan også betale litt penger og få et verksted til å gjøre dette for deg.

Når det gjelder rengjøring av kjeden, er det noen viktige no-nos:

1. Bruk aldri en stålbørste;det vil skade kjedet og skape ekstra, unødvendig skade på o/x-ringene.En klut og en plastbørste, til og med en tannbørste, vil være tilstrekkelig.

2. Bruk aldri høytrykkspyler til å rengjøre kjedet.Selv om det ser ut til å fjerne smuss, er alt det faktisk gjør å skyve en del av det utover o/x-ringene og legge til vann i kjeden.Du trenger ikke være vitenskapsmann for å innse at vann er forferdelig for kjeden din siden det fordamper raskt.

3. Tenk på rengjøringsmaterialene dine.Mens noen antyder at ethvert løsemiddel kan brukes til å rense kjeden, bør du være oppmerksom på at visse petroleumsderivater er harde på gummi og kan forårsake skade på o/x-ringene dine.I tillegg danner visse rengjøringsløsninger en film på kjeden, som hindrer smøremiddel i å feste seg til den.

En av de beste og sikreste metodene for å rense smuss fra kjedet er å bruke enkjedebørste i plastog spray-on kjede rengjøringsløsning for å skrape av skitten manuelt.Du kan raskt rengjøre kjedet ved å legge inn en klut mellom rullene.


Innleggstid: 26. september 2022