Sykkelvedlikehold: Hvordan installere en sykkelkjede?

Kjedet er en kritisk komponent i en sykkeldrivlinje.Kjørespenning vil øke avstanden mellom kjedene, akselerere slitasjen på svinghjulet og krankdrevet, lage unormale lyder og til og med knekke kjedet i alvorlige tilfeller, noe som forårsaker personskade.
For å unngå denne situasjonen vil jeg i dag dele med deg hvordan du kan vurdere om kjedet må byttes, og hvordan du raskt kan bytte ut sykkelen med et nytt kjede.
Alle moderne kjeder har en nagle hver halv tomme, og du kan måle den med en standard linjal, 12 tommer fra den ene nagle til den andre.Før du begynner å måle kjedet.Juster nullmerket på skalaen med midten av naglen og se på plasseringen av 12-tommersmerket på skalaen.
Hvis det er midten av en annen nagle, fungerer kjedet bra.Hvis naglen er mindre enn 1/16″ av den merkede linjen, er kjedet slitt, men fortsatt brukbart.Hvis naglen er mer enn 1/16 tommer av den merkede linjen, må du bytte ut kjedet på dette tidspunktet.
Hvordan erstatte en ny kjede?
1. Bestem kjedelengden
I henhold til antall tannplater kan sykkelkjeder deles inn i tre typer: enkelt kjedekrans, dobbel kjedekrans og tre kjedekranser (single-speed sykler er ikke innenfor rammen), så metoden for å bedømme kjedelengden er også forskjellig.Først må vi bestemme lengden på kjeden.Kjedet går ikke gjennom den bakre skiven, den går gjennom det største krankdrevet og den største kassetten for å lage en hel sirkel, og etterlater 4 kjeder.Etter at kjedet er trukket tilbake, dannes en hel sirkel gjennom det største tannhjulet og det minste svinghjulet.Den rette linjen dannet av strammeren og styrehjulet skjærer bakken, og vinkelen som dannes er mindre enn eller lik 90 grader.En slik kjedelengde er den beste kjedelengden.Kjedet går ikke gjennom den bakre skiven, den går gjennom det største krankdrevet og det største frihjulet, og danner en hel sirkel og etterlater 2 kjeder.
2. Bestem forsiden og baksiden av kjedet
Noen kjeder kan deles i front og bak, som Shimano 570067007900 og mountain hg94 (ny 10s kjede).Generelt er siden med skriften vendt ut den riktige måten å montere den på.
Avfasningene foran og bak på sykkelkjedet er forskjellige.Hvis fronten og baksiden er feil montert, vil kjedet ryke i løpet av kort tid.
Når vi installerer kjedet, skal retningen til den indre og ytre styreplaten være venstre eller høyre?Riktig monteringsretning vil gjøre kjedet sterkere, og det vil ikke gå lett når du tråkker på det.
Den riktige måten er å ha den indre guiden til venstre og den ytre guiden til høyre.Ved tilkobling av kjedet er lenken nederst.

Cixi Kuangyan Hongpeng Outdoor Products Factory er en omfattende bedrift som spesialiserer seg på produksjon avsykkelverktøy,Sykkelsveivtrekker,Sykkelsvinghjulsdemonteringsnøkkel,Chain Clean Brush,og så videre.


Innleggstid: 10. mai 2022