Vedlikehold og rengjøring av sykkelkjeder – enkel og effektiv rengjøring

Hvorfor er de to prosessene med rengjøring og smøring helt utelukkende?
Veldig enkelt: det er smøreoljefilmen til kjedet, som på den ene siden sørger for jevn kjøring av kjedet, og på den andre siden absorberer skitten som fester seg til smøreoljefilmen og setter seg fast.En smurt kjede er uunngåelig også en fet kjede.Dette betyr at alle effektive rengjøringsmidler også angriper kjedens smørefilm, og løser opp eller fortynner kjedeoljen.
Som følger: Etter påføring av rensemiddel på kjedet haster det å påføre en ny smørefilm etterpå (via nytt fett/olje/voks)!
Overflaterens er alltid mulig og et klokt valg.Men det avhenger av om du angriper den eksisterende oljefilmen eller faktisk bare fjerner overflatesmuss.
Men skriver ikke produsentene ofte at produktene deres kan rengjøres og smøres samtidig?Er dette feil?
Enkelte oljer har selvrensende egenskaper.På grunn av friksjon "faller smusspartikler av" i bevegelse.I teorien er dette mulig og riktig, men noen fullmakter holder seg faktisk rene lenger enn andre.Dette har imidlertid ingenting med riktig stell og rengjøring av kjedet å gjøre.
Det er bedre å ta vare på kjedet oftere og alltid bruke litt eller ingen olje i stedet for mye olje av og til – det er bedre enn noe rengjøringsmiddel.
Rengjør sykkelkjedet med en klut,kjedebørste or plastbørstespesialdesignet for dette formålet – ved hjelp av en profesjonellverktøy for rengjøring av sykkelkjedervil ikke ødelegge kjedens indre smørefilm. Derfor har kjedet lengre levetid.
Hvis du bruker et rensemiddel (alt som løser opp fett, dvs. spylervæske, WD40, eller en spesiell kjederens), vil kjedet kun ha svært kort levetid.Denne rengjøringen er en siste utvei når kjedet har rustet eller leddene har stivnet.Prøv å forstå det som en siste utvei.

_S7A9901


Innleggstid: 27. juni 2022