Aoao pe faapefea ona aloese mai mea sese masani o le tausiga o uila!(1)

Soo se tagata ti'eti'e uila, i se taimi mulimuli ane, e o'o mai i se fa'afitauli toe fa'aleleia ma fa'aleleia e mafai ona tumu ai ou lima i le suau'u.E o'o fo'i i tagata ta'avale ta'avale e mafai ona fenumia'i, maua le tele o mea faigaluega le talafeagai, ma faia le fa'ai'uga sese e uiga i le lipeaina o se ta'avale, tusa lava pe na'o se fa'afitauli fa'apitoa.

I lalo matou lisi nisi o mea sese masani e masani ona faia i le toe faaleleia ma le tausiga o taavale, ma o le mea moni e taʻu atu ia te oe le auala e aloese ai.E ui lava e foliga faʻavalevalea nei faʻafitauli, i le olaga, o nei tulaga e mafai ona maua i soʻo se mea ... masalo na tatou faia i tatou lava.

1. Fa'aaoga sesemeafaigaluega e teu ai uila

E fa'afefea ona fai atu?E pei o le fa'aogaina o le mooti mutia e fa'amama ai le kapeta i lou fale, po'o le fa'aaogaina o se mea faigaluega u'amea e uta ai le lauti fou.E faapena foʻi, e faapefea ona e faaaogā se meafaigaluega sesē e toe faaleleia ai se uila?Ae o le mea e ofo ai, o le toatele o tagata tietie e le manatu e lelei le susunuina o tupe i luga o le uila, e faapefea la ona latou "toe faaleleia" a latou uila i se mea faigaluega hex e vaivai e pei o le sisi pe a latou faatauina meaafale mafolafola?

Mo i latou e filifili e faʻaleleia a latou lava taʻavale, o le faʻaaogaina o le meafaigaluega sese o se mea sese masani ma o se tasi e faigofie ona le amanaiaina.I le amataga e mafai ona e faʻatau se faʻaputuga o meafaigaluega hex mai se lapoʻa lauiloa, aua mo faʻafitauli autu e oʻo mai i se uila, e foliga mai ua lava meafaigaluega hex.

DH1685

Ae afai e te manaʻo e sili atu suʻesuʻega ma sili atu le poto faʻatekinisi, atonu e te manaʻo e faʻatau ni nai uaea lelei (e le o se vise poʻo se faʻatoʻaga), seuila pito i lalo lima puipui(e le o se fa'amau fa'agasolo), o se vae O se fa'aigoa vaevae (e le o se fa'aoga fetuutuuna'i), o se meafaigaluega e aveese ai le kaseti ma se sasa filifili (e le fa'apipi'i i le laulau faigaluega, e le gata ina fa'aleagaina le kaseti, ae o le mea moni o le workbench)…afai e te tu'uina se vaega E mafai ona e mafaufauina le ata pe a tu'u fa'atasi meafaigaluega e le feso'ota'i le tasi i le isi.

O le i ai o se seti o mea faigaluega maualuga e ono fa'atasi ma oe i lou olaga atoa.Ae fa'aeteete: afai lava e iai se fa'ailoga o le ofuina ma le masaesae, e tatau lava ona e sui.O se meafaigaluega Allen e le fetaui e mafai ona afaina ai lau uila.

2. Sese fetuutuunaiga o le ulu

Ole mea masani o uila fa'aonaponei uma o lo'o iai se fa'auluuluga e fa'apipi'i i le fa'aau o le tui.Ua matou va'ai i le to'atele o tagata e manatu e mafai ona latou fa'amauina le ulu e ala i le na'o le viliina ma le malosi o le fa'amau i luga o le pulou ulu.Ae afai e fufusi tele le faʻamau e faʻafesoʻotaʻi ai le au ma le faʻauʻu, e foliga mai o le pito i luma o le uila o le a faʻalavelave e faʻaoga, lea e oʻo atu ai i se faasologa o mea leaga.

Hcebc64f50fe746748442ee34fa202265w
O le mea moni, afai e te manaʻo e faʻamalosi le ulu i le tau saʻo, tatala muamua faʻamau i luga o le au, ona faʻamau lea o faʻamau i luga o le pulou ulu.Ae aua le soona tuleia.A leai, e pei ona taʻua muamua e le faatonu, o le tulaga o manuʻa e mafua mai i le faʻalavelave o le taotoga o le a le foliga lelei.I le taimi lava e tasi, siaki pe o le pito i lalo ma le taʻavale ma le faʻaulu ulu o loʻo i se laina saʻo ma le uili pito i luma, ona faʻapipiʻi ai lea o le faʻamau i luga o le faʻamau.

3. Le le iloa o tapulaa o ou lava tomai

O le taumafai e fa'aleleia se uila oe lava ia o se mea fa'amalamalama ma fa'amalieina.Ae e mafai foi ona tiga, maasiasi, ma taugata pe a sese le faia.Ae e te leʻi faʻaleleia, ia mautinoa ia e iloa tonu le mamao o oe: O e faʻaaogaina meafaigaluega saʻo?E te iloa uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i le lelei ma le saʻo o le taulimaina o le faʻafitauli o loʻo e feagai?O e fa'aogaina vaega sa'o?

Afai e i ai se faalotolotolua, fesili i se tagata poto faapitoa - pe fai atu ia i latou e fesoasoani ia te oe, ma afai e te manaʻo moni e aʻoaʻo, o le isi taimi e te manaʻo e fai e oe lava ia, naʻo le matamata lemu.Faauo ma se inisinia i lau faleoloa uila i le lotoifale pe saini mo se vasega aʻoga enisinia uila.

I le tele o tulaga: Afai e te masalosalo e uiga i le toe faaleleia o lau taʻavale, tuʻu lou faʻamaualuga ma tuʻu le toe faʻaleleia i se tekinisia faʻapolofesa.'Aua ne'i toe fa'aleleia lau uila a'o le'i faia se tu'uga taua po'o se fa'alavelave...e foliga mai o se tiga o le asini mo le tuuga o le isi aso.

4. Ua fufusi tele le tui

O fa'amau matala ma fa'amau i luga o le uila e mafai ona mafua ai le tele o fa'afitauli (pa'u vaega ma ono mafua ai le oti), ae e le lelei fo'i le fa'amalo tele.

Fautuaina tau torque e masani ona taʻua i taʻiala a le gaosiga ma tusi lesona.O le taimi nei o le a sili atu ma sili atu le au gaosi oloa o le a lolomi le tau o le torque fautuaina i luga o mea faʻaoga, lea e sili atu ona faigofie i le gaioiga moni.

H8f2c64dc0b604531b9cf8f8a2826ae7d4

Afai e sili atu i le tau o le torque o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i luga, o le a mafua ai ona see le filo poʻo vaega e faʻamaumau faʻamalosi, lea e faigofie ona taʻe pe gau.O le tulaga mulimuli e masani lava ona mafua ona o le soona fa'amauina o fa'amau i luga o le au ma le nofoa, pe afai o lau uila o le alava kaponi.

Matou te fautua atu e te faʻatau se laʻititi laʻititiso'o fa'amau: o le ituaiga e fa'aaogaina mo uila, e masani ona fa'apipi'i ma se seti o sikulivili Aleni.Fa'amau fa'amau fa'amau ma o le a e fa'alogoina leo fa'atete, ma atonu e te manatu "lelei, e foliga mai e 5Nm", ae e mautinoa lava e le taliaina.

I aso nei, o le a tatou talanoaina muamua auala masani e fa o le tausiga o uila, ona faʻasoa atu lea o isi i se taimi mulimuli ane ~


Taimi meli: Iuni-07-2022